Geen schaakcursus voor volwassenen gepland
In het voorjaar werd vaak (januari t/m april) een schaakcursus voor volwassenen gehouden. Naar ratio van de belangstelling zijn er op basis van een docent en de cursuskosten, derhalve geen cursussen meer gepland.
Wel werd onderzocht of er voldoende belangstelling is voor een bridgecursus!
In de loop van september 2013 is er weer een bridgecursus gepland over twaalf weken. Ga naar www.denksportcentrumleiden.nl voor meer info.

Avro Radio 1 bij masterclub in Leiden
Barbara van Gool (Avro) in gesprek met Jan Bey Projectleider van GedachtenGoed Leiden - en eindredacteur van schakersinfo - werd vorige week live in de uitzending gehaald op Avro Radio 1 in het programma De Praktijk om enige vragen te beantwoorden omtrent de conditie van Kramnik in zijn WK-match tegen Anand. Of dat nu wel nodig was om extra kilogrammen af te vallen zoals Kramnik deed voor zijn match. Ik heb toen duidelijk gemaakt dat zelfs Jan Timman in zijn 'best of the west'-periode op het Arnhemse Papendal rondjes liep om zijn fysiek te verbeteren.

Vraaggesprek met oudste deelnemer Mw Bellaard-de Graaf (87 jaar) Naderhand buiten de uitzending raakte ik in gesprek met de Avro-radioredactie en dat resulteerde in een afspraak op dinsdagavond 28 oktober jl. voor een radioopname van een clubavond van de Leidse masterclub GedachtenGoed Leiden in het denksportcentrum. Als u die uitzending heeft gemist kunt u hier van de avro-site die uitzending nog eens beluisteren onder audio archief van woensdag 29 oktober (13.30 tot 14.30 uur, het vraaggsprek komt na ca. twintig minuten). Op bijgaande foto van Maaijveld vroeg Avro-journaliste Barbara van Gool in een vraaggesprek met ondergetekende het hoe en het waarom van senioren achter een schaakbord te krijgen. Met een gezonde geest in een gezond lichaam kom je ver in het leven.
Het motto van de KNSB in het mastersproject doet het ook hier goed:
Blijf actief! Denk actief! Ga schaken!
(Foto's Maaijveld)

Mailen
De afgelopen periode werd door u op diverse publicaties in regiobladen en kranten gereageerd en stuurde u e-mail om meer informatie naar het adres info@effeschaken.nl.
Naar nu blijkt kwamen die mailtjes helaas niet aan.
Gelieve dus nogmaals te mailen naar een alternatief mailadres: jan.bey@leidenchess.nl
Onze excuses voor het ongemak.

In het kader van het Masters project van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) is er op 1 juli 2008 de masterclub GedachtenGoed Leiden opgericht.
Op deze website kunt u meer informatie vinden over het hoe en waarom van een club van en voor uitsluitend volwassen denksporters.
LID WORDEN!
Lid worden? Donateur? Of alleen vriendjes?
Even een mailtje naar jan.bey@leidenchess.nl
of een telefoontje naar de projectleider van GedachtenGoed Leiden:
Jan Bey op 0610 453 453
U bent van harte welkom, mits u volwassen bent (21 tot 100+).
© ~ Stichting Denksportpromotie Nederland ~